dimarts, 4 d’abril de 2017

Dinosaures - Ex. Orals

Hem fet més exposicions envers els dinosaures. En Joan ens ha presentat l'Spinosaurus. Va anar al Museu Blau del Fòrum de Barcelona i va anar a veure l'exposició d'aquest dinosaure del Cretaci. Un dinosaure carnívor que podia anar per terra i també per l'aigua, per caçar peixos.
Aquí teniu l'enllaç amb tota la informació que ha portat en Joan en el seu Power Point i un vídeo que va veure al museu (ho podeu descarregar al vostre ordinador per veure-ho):

 SPINOSAURUS - JOAN

La Olívia també ens ha explicat el seu dinosaure, el Corythosaurus, un dinosaure del Cretaci que va viure fa 70 milions d'anys a Nort Amèrica. Era herbívor i menjava plantes i fruites. Pesava tant com un camió i mesurava 10m. Hem descobert que no tenia dents, que tenia plaquetes d'ossos a la pell per defensar-se i que podia fer sons amb la seva cresta per avisar a la resta del seu grup i comunicar-se.
La Olivia ens va mostrar un vídeo dels dibuixos Dinotren. Aquí teniu l'enllaç:
Corythosaurus - Dibuixos

En Gerard ens ha presentat el Brachiosaurus amb un gran mural. hem vist que era un dinosaure de coll llarg, de 25m de llarg i 25m d'alçada. Era un herbívor que menjava les fulles més altes dels arbres. Era moooolt lent, 2m per segon, però sabia defensar-se amb la seva cua i amb les seves potes del davant.
L'Ona ens ha presentat el Gallimimus, un dinosaure molt ràpid, semblant a l'estruç, que anava a 60km/h!!! Tenia uns grans ulls i un coll llarg. Menjava una mica de tot: insectes, plantes, peixos, fruites, per tant era omnívor. No ho semblava però era tant alt com la nostra classe i era tant llarg com tota la paret que va de porta a porta de l'aula. 
Aquí teniu uns vídeos que ens ha mostrat: 
L'Aral ens ha explicat com era el Gigantosaurus, un dinosaure carnívor del cretaci, una mica més gran que el T-Rex. Mesurava 13m de llarg i era més alt que la nostra classe, 4m. Al principi caçava sol, però després va començar a caçar en grup. Va viure a la Patagònia (Argentina). 
En Valentí ens ha presentat l'Argentinosaurus, un enorme dinosaure herbívor del cretaci, de 30m de llarg. Pesava tant com 15 elefants i podia arribar a menjar-se un pi sencer. La seva defensa eren les potes. 
 Per intentar imaginar què eren 30m, hem estirat a tots els nens de la classe, però hem cridat a uns quants de la classe de les granotes, perquè no en teníem prou. Al final hem vist que per fer 30m han calgut 29 nens i nenes de p5. Hem anat des de l'inici del passadís, fins acabar davant la porta de les Granotes. 
Per acabar, l'Unai ens ha presentat el dinosaure més conegut, el Tyrannosaurus Rex. Un gran carnívor de 12m, amb un gran cap i grans dents, però amb unes potes del davant molt petites. Era ràpid, corria a uns 29km/h i pesava com quasi 2 camions.  
 L'Unai també ens va explicar que havia fet de paleontòleg i que aquest va ser l'esquelet que va trobar!!Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada