dilluns, 27 de març de 2017

Dinosaures - Ex. orals

La Mariona ens va presentar el seu dinosaure, el Pachycephalosaurus. un dinosaure del Cretaci de 8m de llarg i tan alt com la nostra classe. Era un dinosaure que menjava de tot, com plantes i animals, era omnívor. La seva característica principal era el seu cap, amb el que atacava als carnívors.
 En Toni ens va presentar l'Anquilosaure, un dinosaure més alt que la seva germana, més alt que ell, més alt que la seva mare però una mica més baix que el seu pare. Era tant llarg com la nostra classe, de porta a porta.
 Era un dinosaure amb una gran cuirassa o armadura, per defensar-se dels enemics. Ara també trobem animals amb armadura: rinoceront, armadillo, cargol, tortuga... També va viure al cretaci i era herbívor
 La Joanna ens va portar la informació de l'Oviraptor, que es pensava que era un lladre d'ous, però realment no els robava sinó que els ous que sempre portava a sobre eren els seus. Era un dinosaure herbívor, amb algunes plomes, i més baix que un adult. Va viure a la zona de Mongolia. Pesava poquet, 11kg, com un nen de 2 anys.
 La Bruna ens va portar informació de l'Stegosaururs, un dinosaure molt famós, sobretot per les seves plaques, que feia servir per regular la seva temperatura corporal i per defensar-se. Era herbívor i també tenia unes bones punxes a la cua per defensar-se d'altres enemics. El seu cervell era com una nou. Feia 9m de llarg i 4m d'alçada i anava  a poc a poc, perquè pesava molt. 
 La Barbora ens va presentar el primer rèptil volador que treballem, el Pteranodon. Menjava peixos i havia de vigilar amb els rèptils marins, per tal que no l'ataquessin. També va viure durant el cretaci. Els mascles mesuraven 6m i les femelles 4m d'amplada. Realment no tenia dents, com les aus d'ara. Pesava uns 30kg i tenia una gran cresta per agradar a les femelles. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada