dilluns, 27 de març de 2017

Dinosaures - Ex. Oral

La setmana passada l'Héctor ens va presentar l'Apatosaure, un dinosaure herbívor de coll llarg. Per ajudar-se a l'hora de menjar, també menjava pedres, ja que no tenia prou amb les seves dents planes per mastegar i desfer les fulles que menjava. Podia fer uns 25m de llarg i va viure al Juràssic. Pesava tant com 4 elefants. 
 En Roger ens va mostrar el Carnotaurus. Ens va mostrar el seu esquelet i ens va portar un nino per poder-lo veure a escala. Vam veure que tenia dos banyes sobre el cap, per atacar o defensar-se, que eren d'os. Era del cretaci i mesurava 3,5m d'alçada i 9m de llarg. Era un gran carnívor. 
 En David ens va mostrar un altre rèptil volador, el Pterodàctil, però aquest va aparèixer abans, doncs era del Juràssic. Pesava només 2kg, ja que tenia els ossos buits per dins, sinó li hauria estat impossible volar. Era petit, d'1,5m i tenia 90 dents. també tenia cresta i era carnívor, menjava peixos i altres petits animals. 
 L'Aran ens va mostrar com va ser el Velociraptor, que volia dir lladre veloç. Va viure al cretaci i era carnívor. Els Velociraptors caçaven en grup. Tenien una urpa en forma de falç. Es van trobar fòssils a Mongolia d'un velociraptor lluitant amb un protoceratops. El Velociraptor pesava com un nen de P3, tenien unes 26 dents i mesurava uns 2m.
 La Emily ens va presentar un dels primers dinosaures aquàtics, del Triàssic, l'Ictiosaure. Tenia aletes, cua i una boca molt llarga amb moltes dents.Mesuraven uns 4m i nedaven bastant ràpid, a uns 40km/h, com quan anem per dins del poble amb el cotxe. Eren carbívors i menjaven calamars, peixos i mol·luscs. 

La Davinia ens va mostrar un altre carnívor, el Ceratosaurus. Era un dinosaure amb cresta i una banya davant. Atacava en manada amb altres del seu grup per poder alimentar-se. Era un dinosaure molt flexible i la seva cua semblava la d'un cocodril. També nedava amb l'ajuda de la seva cua. Mesurava 8m de llarg i era tant alt com la porta de la nostra classe. Menjava altres dinosaures i peixos. Va viure al Juràsic. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada