dilluns, 13 de febrer de 2017

Què és un paleontòleg?

Al llarg d'aquests dies els nens i nenes de P5B han anat portant informacions diverses sobre els paleontòlegs i la seva tasca. 

 

 


Aquí la Barbora ens defineix què és un paleontòleg:Ens han explicat que busquen ossos de dinosaure, que troben fòssils (restes d'éssers vius del passat) amagats a la terra, que també troben ous de dinosaure o petjades. Ens han explicat que hi ha fòssils d'altres animals, no només de dinosaure, com dents de tauró, petixines, trilobites, ammonites...
També ens han parlat de l'àmbre, que és una resina fòssil, on a vegades podem trobar petits éssers vius, com mosquits o escarabats.
 Ens han explicat que hi ha museus amb fòssils, esquelets, dinosaures, ous de pedra, petjades... a molts llocs, com el del Coll de Nargó a Lleida on tenim la Dinosfera; o L'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont a Sabadell, on volem anar d'excursió. 
També alguns nens i nenes ens han parlat de les eines que fan servir els paleontòlegs per buscar i desenterrar els fòssils (pics, peus de rei, martell, cisell, lupa, pinzell, respall, guants, excavadores, pales...), i un parell d'exemples de quins dinosaures van arribar a existir.
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ara seguirem el nostre projecte i ens centrarem amb els ossos dels dinosaures, els seus esquelets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada