dilluns, 24 d’octubre de 2016

Les multes

L'altre dia en Ferran ens va explicar que es va trobar amb uns policies a Canet i que els va demanar de pujar al cotxe i fer-se fotos. Ho va aconseguir i ens ho ha volgut ensenyar:
 En Gerard ens va explicar com posen multes els policies. Ens va explicar que poden posar multes a través d'una PDA o en paper. I ens va mostrar un parell de multes de trànsit. Vam veure que les conseqüències de no fer cas a les senyals són: poder tenir un accident, pagar diners i perdre punts al carnet. 
 La Bruna ens va dur un parell de multes de casa seva. Una multa està feta a mà, la va escriure el policia. L'altra és una foto d'un radar i la van enviar a casa. Els radars fan fotos quan els cotxes van massa ràpid, ens va dir la Bruna. 
  En Toni ens va dur un semàfor de casa seva. Ens va explicar per què serveix cada llum: la verda per passar, la taronja per anar poc a poc i vigilar, i la vermella per parar. Vam deixar clar que si la veiem taronja no podem anar ràpid per passar abans que es posi vermell. També ens va explicar que si passem en vermell ens poden posar una multa. També ens va explicar el semàfor dels vianants. 
 En Toni també ens va explicar la diferència entre Mossos i Policia Local. Ens va dir que la Policia Local posava multes a la gent que se salta els semàfors, als que se salten les senyals de prohibit, les senyals d'STOP i les de prohibit parar i estacionar. I que els Mossos posen multes quan la gent condueix parlant pel mòbil i quan la gent condueix massa ràpid.
 La Jordina ens va dur una mostra d'una multa de la Policia:
Hem vist que hi ha una còpia pel Policia, una altra per nosaltres i pel banc i una altra pel Servei Català de Trànsit
També la Jordina ens ha explicat un conte on es parla de les tasques dels Mossos "La petita història dels Mossos d'Esquadra", que el va agafar de la biblioteca.
En Roger ens va explicar que els Policies posen multes de dues maneres: amb el radar o fent fotos.
 Vam estar parlant que si el cotxe va massa ràpid, el radar els fa una foto, aquesta la veu la Policia i s'envia a casa per correu al senyor del cotxe. Si és el Policia qui troba un cotxe mal aparcat o fent una cosa incorrecta, és qui escriu la multa en un paper i la deixa al cotxe o li dóna al senyor del cotxe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada